دسته بندی

مفاخر ادبی ایران  

مطلب مورد نظر خود را اینجا پیدا کنید.
  • بهرام صادقی

    بهرام صادقی

    شهرت صادقی به عنوان یک نویسنده مدرنیست در دهه ۲۰ زندگی او و زمانی آغاز شد که داستان‌های کوتاه او در مجلات روز منتشر شدند. این همزمان با وقوع رویداد تاریخی کودتای ۲۸ مرداد در سال ۱۳۳۲ بود که تاثیر بسیار عمیقی بر روح و روان ملت ایران گذاشت. اولین داستان کوتاه او «فردا در راه است» نام داشت که در سال ۱۳۳۵ در مجله ادبی سخن منتشر شد.

    مشاهده
  • محمود دولت آبادی

    محمود دولت آبادی

    محمود دولت‌آبادی نویسنده، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس ایرانی ۱۰ مرداد ۱۳۱۹ در دولت‌آباد سبزوار متولد شد؛ هجرت سلیمان، دیدار، تنگنا، سفر و روزگار سپری‌شده مردم سالخورده برخی از آثار وی هستند.

    مشاهده
  • هوشنگ گلشیری

    هوشنگ گلشیری

    هوشنگ گلشیری رمان‌نویس، معلم، روزنامه‌گار و عضو فعال کانون نویسندگان ایران بود. گرچه شروع فعالیت ادبی او را با شعر می‌شناسند شعر را رها کرد و بقیهٔ عمر را به‌طور حرفه‌ای به نوشتن داستان و نقد پرداخت. شازده احتجاب برجسته‌ترین اثر گلشیری است.

    مشاهده
  • صادق هدایت

    صادق هدایت

    صادق هدایت در سال 1281 شمسی در تهران، در خانواده اعتضاد الملک هدایت، به دنیا آمد. دوره دبیرستان را در 1303 به پایان برد و یک سال بعد به قصد ادامه تحصیل به بلژیک رفت اما ذوق ادبی او را از ادامه تحصیل در رشته مهندسی بازداشت.

    مشاهده
  • صمد بهرنگی

    صمد بهرنگی

    تهران- ایرنا- صمد بهرنگی را به عنوان پایه‌گذار ادبیات کودک و نوجوان می‌شناسند. او تاثیر چشمگیری در ادب و سیاست داشت و بدرستی می توان گفت که همچنان پس از گذشت بیش از پنج دهه از درگذشت این ادیب بزرگ، هنوز هم آثار و اندیشه‌هایش محل بحث در جامعه است و چهره‌های ادبی و روشنفکری تصاویر متفاوتی از وی ارایه می‌دهند.

    مشاهده
  • جلال آل احمد

    جلال آل احمد

    جلال الدین سادات آل احمد، معروف به جلال آل احمد، فرزند سید احمد حسینی طالقانی در محله سید نصرالدین از محله های قدیمی شهر تهران به دنیا آمد، او در سال 1302 پس از هفت دختر متولد شد و نهمین فرزند پدر و دومین پسر خانواده بود.

    مشاهده
  • سیمین دانشور

    سیمین دانشور

    سیمین دانشور چنان زیبا، اصولی و مستحکم در عرصه ادبیات داستانی قلم می‌زد که سایه همسری صاحب‌نام و صاحب‌قلم چون جلال آل احمد بر سبک مستقل و جذاب او سنگینی نمی‌کرد.

    مشاهده